Посјета представника Матице Српске – Друштво чланова у Црној Гори Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. Потписан Протокол о сарадњи.
Аутор: Властимир Пантић, Посљедња измјена: 14.12.2015 у 12:13


У оквиру дводневне посјете представника Матице Српске - Друштво чланова у Црној Гори Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву, у четвртак 10. 12. 2015, у амфитеатру Филозофског факултета одржано је представљање Матице Српске - Друштво чланова у Црној Гори, као и промоција издања овог друштва. О раду Матице Српске - Друштво чланова у Црној Гори и његовим издањима говорили су представници овог друштва, иначе професори Филозофског факултета у Никшићу, проф. др Јелица Стојановић, доц. др Душан Крцуновић и доц. др Драго Перовић, као и проф. др Бранко Летић, проф. др Миланка Бабић и мр Владан Бартула са Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

У петак 11. 12. 2015. декан Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву доц. др Драга Мастиловић, потписао је Протокол о сарадњи са доц. др Драгом Перовићем, предсједником Матице Српске - Друштво чланова у Црној Гори. Протоколом су предвиђени разни видови сарадње, између осталог и  размјена знања и искуства, размјена публикација и промотивних материјала, заједничко организовање наставних, стручних и научних програма и скупова, сарадња на националним и међународним пројектима, међусобно учешће у рецензирању издања.

Истог дана, представници Матице Српске - Друштво чланова у Црној Гори поклонили су библиотеци Филозофског факултета вриједна издања овог друштва, а проф. др Јелица Стојановић одржала је студентима Филозофског факултета предавање на тему: О културно-језичком српском континуитету.

Више фотографија можете погледати у фото галерији.